Photothèque

"Welkom in de Blauwe Ardennen!"

De Ardennen, blauw? Veel meer nog dan de Rode Zee of het Zwarte Woud doen de Blauwe Ardennen hun naam eer aan. De Ardennen zijn blauw wanneer het water overal in alle vormen komt … En dat is hier het geval…


Het water van de bergstromen en beken komt uit in onze meren, of trekt in de sponzige grond van de Hoge Venen. Het dringt dan langzaam in de bodem door en neemt alle voedingsstoffen in zich op, waarna het eindigt als bruis of Reine tafelwater, van Bru of Spa.


Maar het water in de Blauwe Ardennen is ook de sneeuw die alpineski- en langlaufliefhebbers in vervoering brengt. Het koolzuurhoudende water waardoor de Thermen van Spa beroemd zijn geworden. En ook de ondoorzichtige en dichte mist die, zoals in Le grand Paysage d’Alexis Droeven van regisseur J.J. ANDRIEN, zo nu en dan over de hellingen van het Land van Herve rondwaart en bijdraagt aan de rijkdom van de streek en de kwaliteit van de gastronomische producten.

Nu is alles duidelijk…
De Blauwe Ardennen, ofwel de Ardennen en het Blauwe Goud ….
Dit gebied beslaat het hele Oosten van Wallonië, …
… tussen de vallei van de Benedenmaas en de Duitse grens,


de Oostkantons en het Land van Herve, Spa en het Circuit van Francorchamps, de abdijen van Stavelot en Malmedy, de watervallen van Coo en Verviers, ook wel genoemd: de Waterhoofdstad van Wallonië.

Dit zijn de Blauwe Ardennen.

De Blauwe Ardennen zijn echter ook het gebied van de Francofolies en Fiestacity, het Cwarmé van Malmedy en de Blancs Moussis van Stavelot, de Cavalcade van Herve en het Rijnlandse carnaval, de Grand Prix van de Formule 1 en de doorgangsplaats van Luik-Bastenaken-Luik, …


Oh ja! En dan nog iets…

Ontspannen werken en denken, is dat niet ideaal? Kom dus met uw collega's of medewerkers naar Ardenne Bleue om uw seminars, incentives of andere teambuildingactiviteiten te organiseren.
De combinatie van volledige efficiëntie door professionals en een compleet andere omgeving voor avonturiers treft u hier aan.